Utorak 12.07.2016.
06:30
Vestionline

Izgubite kilograme uz ovo voće

pixabay
Jagode su odlične za mršavljenje...

Evo nekoliko vrsta voća na koje možemo da se oslonimo kada je u pitanju gubljenje kilograma. 

1. Grejpfrut 

Grejpfrut je odlično, niskokalorično voće, koje nam pomaže da zadovoljimo glad. Ako pojedemo makar pola grejpfruta pre obroka, sasvim je sigurno da ćemo smršati. Grejpfrut sadrži dosta vode i vlakana. Grejpfrut je poznat kao voće koje pomaže pri ubrzavanju metabolizma. 

2. Borovnice 

Borovnice su pune antioksidanata i od velike su pomoći pri mršavljenju. Dobre su za mozak i sadrže veliku količinu vitamina C. Sadrže dosta nutritijenata zbog svog tamnog pigmenta. Borovnice se jedu isključivo sveže. 

3. Lubenica 

Lubenica je među prvima po hidrataciji, a opet niskokalorična. Voda iz voća, zapravo, mnogo više hidrira telo od vode, jer se nalazi u obliku želatina i ne prolazi kroz telo velikom brzinom, što vam pomaže da ostanete hidrirani duže. Lubenica je niskokalorična, a ipak puna nutritijenata, što će učiniti da ostanete siti duži vremenski period. Kada god osetite potrebu za nečim slatkim, najbolje je da uzmete lubenicu. 

4. Kivi 

Kivi sadrži više vitamina C od pomorandže, i semenke, koje su meke i lako prolaze kroz telo, sadrže vlakna koja pomažu pri mršavljenju. Kivi je niskokalorično voće, koje je prepuno nutritijenata, i zbog toga se svrstava u idealnu hranu. Uzmite kivi za desert umesto torte ili sladoleda. 

5. Jagode 

Jagode sadrže dosta vitamina C i njihova velika prednost je što podstiču lučenje hormona koji je bitan za mršavljenje. Jagode takođe pomažu i pri regulisanju krvnog pritiska i nivoa insulina nakon obroka.

6. Kokos 

Kokos će vam pomoći da ubrzate metabolizam, što će proizvesti fantastične rezultate kada je u pitanju mršavljenje. Kokosovo ulje sadrži masnoću koja je zdrava i dobra za mozak. Kokos, takođe, sadrži kalijum, koji je esencijalna materija, koja pomaže pri regulisanju depresije kod žena. Kokosovo ulje sadrži najzdraviji oblik masnoće, koja nam neće dodati kilograme. 

2024 © - Vesti online