Nedelja 06.06.2010.
13:59
Vestionline

Krstić: Biću spreman

Krstić je reagovao na dogovor FIBA i NBA lige po kome igrači iz najjače lige na svetu smeju da provedu samo pet nedelja na pripremama sa nacionalnim selekcijama. Tim sporazumom predviđeno je da igrači koji nastupaju u NBA ligi ne smeju da treniraju sa reprezentacijom duže od četiri sata dnevno, a i prisustvo na kondicionim priprema je zabranjeno.

"Umor je već godinama najveći problem NBA igrača koji tokom leta igraju za državne timove. Klubovi su iz tog razloga konstantno vršili pritisak i tražili da se leto isključivo koristi za odmor. Ali, očigledno to nije imalo efekat koji su želeli pa su napravili korak više. Dobra stvar je što posle ovog ugovora klubovi više neće moći da vrše pritisak da se ne igra za reprezentaciju", rekao je kapiten srpske selekcije.

Krstić je istakao da će pripremama reprezentacije Srbije da se priključi tek po povratku nacionalnog tima iz Italije.

"Ne želim sada da pričam hipotetički, ali kada god se budem pridružio verujem da ću biti maksimalno spreman. Posle kraćeg odmora sigurno ću početi sa treninzima kako bih digao formu. Iskren da budem, meni kondicione pripreme nikada nisu bile problem, čak mogu da kažem da ih volim. Radi se naporno, ali je atmosfera uvek odlična", istakao je Krstić. 

2024 © - Vesti online