Ponedeljak 11.07.2016.
09:29
Vestionline

"Najavljujem supertajni Teslin masterplan, deo 2!"

Reuters
Elon Musk je prvo veliko obećanje ispunio, a sada ćemo da vidimo šta će biti s drugim

Tvorac električnog automobila "Tesla" nije dao mnogo detalja u vezi s novim projektom (pa ako je supertajni plan, kako i da ih da?), ali Tviter je eksplodirao posle njegove objave i već su počele i ozbiljne i prilično neozbiljne spekulacije o prirodi Masterplana.

"Da li je reč o pokoravanju sveta ili o autu koji može da leti? Jer, ja sam za, bez ozbira koje od ovo dvoje je u pitanju", napisao je korisnik Eduardo Marin.

"Da li je odelo Ajron mena?", upitao se Roj van Rijn.

"Da nisu roboti u koje možeš da staviš svoj mozak i živiš zauvek?", pita Patrik Meklaud (hmmm... ovaj je možda iz klana Meklaud - čuveni Hajlender).

S druge strane, bilo je onih koji su se uhvatili i predstojeće očekivane predsedničke trke između podjednako loših osoba i kandidata za predsednika SAD - Hilari Klinton i Donalda Trampa. Jedan od tviteraša je savetovao Muska - "ako je plan supertajni, onda ga objavi preko Hilarinog servera", dok je drugi bio radikalniji - "sjajan si, je l' možeš sada da pošalješ Trampa sledećom raketom, molim te".

U svakom slučaju, prvi supertajni plan, koji to više nije - Musk je objavio pre decenije, najavivši "pravljenje sportskog automobila", a od novca koji će time zaraditi "pravljenje automobila prihvatljive cene". Kompaniji je to pošlo za rukom, ali se ovo novo obraćanje, o "supertajnom Teslinom masterplanu, deo 2." desilo u vreme dok traju kontroverze oko saobraćajnih nezgoda koje su imali modeli Tesla S i Tesla X u Floridi i Pensilvaniji, i to tokom korišćenja autopilota u vozilima.

To sve, kao i činjenica da je kompanija Tesla prošlog meseca dala ponudu da kupi kompaniju koja proizvodi solarne panele - Solarsiti korp, u kojoj je Musk predsednik i ima najviše akcija - zagolicala je maštu poklonika modernih tehnologija do tačke usijanja. Ipak, sačekajmo da Musk obelodali "plan br. 2", pa da vidimo da li smo spremni za nove pronalaske...

2024 © - Vesti online