Nedelja 10.07.2016.
18:11
A. Vučićević - Vesti

Komunalci i dalje biju

Facebook/Ne davimo Beograd
Performans inicijative "Ne davimo Beograd"

Ovoga puta na pijaci na Karaburmi komunalni policajci oborili su jednu ženu, takođe prodavačicu lubenica, na asfalt, vezali joj ruke i uveli je u policijski automobil. Snimak ovog bahatog ponašanja komunalaca osvanuo je nedavno na internetu, na kome se čuje zapomaganje nesrećne žene. Razlozi ovog incidenta nisu poznati, a bes građana zbog sve češćih incidenata sa "čuvarima" reda i mira na društvenim mrežama sve je veći.

Žika Rakonjac iz Konfederacije slobodnih sindikata ističe da nije problem u bahatim pojedincima među komunalcima, već u onima koji su im dali "ovlašćenja za bahatost".

- Najveći problem ove zemlje je nelegalna prodaja lubenica ili građani bez karte u autobusu. Pošto sa kriminalcima država ne ume ili neće da se bori, onda pravdu isteruje na sitnoj raji koja krvavo zarađuje dinar. Komunalci predstavljaju privatnu armiju pojedinaca, vlast tu armiju štiti i podržava njihovo demonstriranje sile. Trebalo bi potpuno ukinuti komunalnu policiju, koja osim ogromnog novca iz gradskog budžeta, nema nikakvu korist kada je u pitanju država sa mnogo većim problemima od reda na pijaci - rekao je Rakonjac.

On ističe da je smena komunalnih policajaca zbog incidenta na Vidikovačkoj pijaci samo zamazivanje očiju nesrećnom narodu, do koje verovatno ne bi ni došlo da nije bilo ogromnog pritiska javnosti.

- To je čisto skretanje pažnje sa pravih problema - zaključuje Rakonjac.

Lubenicama protiv nasilja

Inicijativa "Ne davimo Beograd" simboličnim činom bacanja 200 kilograma lubenica na sedište Komunalne policije u Beogradu, pokazali su svoj stav protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda.
- Niko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvatajući sopstvenu odgovornost i potrebu da se s njom suoče. Očekujemo ostavku Nikole Ristića i istragu brojnih neprihvatljivih postupanja komunalne policije od samog svog osnivanja - rekli su iz ove inicijative.
 




 

2024 © - Vesti online