Nedelja 10.07.2016.
12:43
Vestionline

Haos u SAD-u: Demonstranti protestvuju protiv ubistava crnaca

Reuters
Policija hapsi jednu od demonstrantkinja

Demonstracije su održane u Kaliforniji, Koloradu, Floridi, Njujorku, Pensilvaniji.

Policija je prošle noći ispalila suzavac kako bi rasterala demonstranke koji su blokirali autoput broj 94 u Sent Polu u Minesoti.

Više od 200 demonstranata blokiralo je kolovoz odmah posle ponoći, posle čega je morala da interveniše policija u opremi za razbijanje demonstracija.

Policija u Sent Polu objavila je na Tviter nalogu da je nekoliko demonstranata uhapšeno u neredima, ali nije objavljeno koliko. Više policajaca povređeno je kada su ih demonstranti gađali kamenicama i petardama.

Reuters

Majk Martin, učesnik protesta, tvrdi da je na skup došao noseći gitaru na leđima i da je pokušavao da promoviše mir, ali da ga je jedan policajac bez upozorenja poprskao suzavcem na pešačkom mostu iznad autoputa.

Organizatori navode da su masovne demonstracije protekle uglavnom mirno i da je samo jedan muškarac gađao policajca pirotehničkim sredstvima.

Policija je, kako navode, uhapsila 30 demonstranata, koji su protestovali u miru. Oni su najpre upozoreni da će biti uhapšeni ako se ne pomere.

Crni vojni veteran, uznemiren zbog policijskih ubistava Afroamerikanaca u SAD, snajperom je ubio pet i ranio sedam policajaca u Dalasu.

2024 © - Vesti online