Nedelja 10.07.2016.
11:58
Vestionline

"Srbija da raskrsti sa zločinačkom prošlošću"

Tanjug
Opet se samo priča o zločinima jedne strane: Čedomir Jovanović

- Svako glumatanje reformi Srbiju gura u zagrljaj snagama koje su je uništavale u prošlosti, i rešenost da umesto priče o reformama dobijemo prave reforme najbolje će se videti kroz odnos prema regionu i spremnost da se uklopimo u evropske bezbednosne i spoljnopolitičke okvire - naglasio je Jovanović za bosanski portal Klix. ba.  

Jovanović je, govoreći o 11. julu, rekao da će doći u Srebrenicu, jer se danas ne smemo sklanjati pred onima koji bi želeli opet da nas vrate mržnji i ludilu koje nas je skupo koštalo.

- Želim da verujem da je pred nama vreme kad će Srbija do kraja raskrstiti sa zločinačkom politikom koja u negiranju genocida ima svoj poslednji izraz, kao i da će raskrstiti sa zločincima koji su je sprovodili - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, nema opravdanja ni za jednu zemlju regiona, pa ni Srbiju, da odustane od Evropske unije, kao jedinog okvira koji pruža nadu za ekonomski oporavak, ali i stabilan i dugotrajan mir.

- Današnji složen politički kontekst, zamor Evropske unije, izazovi nastali višegodišnjom krizom i izlaskom Velike Britanije iz EU, nikako ne smeju biti opravdanja - rekao je Jovanović .

2024 © - Vesti online