Subota 09.07.2016.
16:28
Tanjug

"Srpska je država, a BiH samo promašeni pokušaj iste"

Srna
U Srebrenicu će svi da pohrle, u Bratuncu nikog nema: Milorad Dodik

Dodik je posle parastosa žrtvama rata u Podrinju rekao da su Srbi u Bosni tokom rata branili državu i da nisu želeli ništa osim mira. On je dodao da je RS pokazala svoju sposobnost da samostalno živi, što nije slučaj, kako kaže, sa BiH, Federacijom i velikim brojem kantona.

- BiH je dokaz promašenosti, diverziju njenog postojanja vrši međunarodna zajednica, a jedna od tih diverzija je i to što danas nema nikog od njih, a za dva dana svi će pohrliti u Srebrenicu - rekao je Dodik.

On je dodao da se međunarodna zajednica dodatno ustremila da okarateriše stradanje u Srebrenici kao geonocid, ali da Srbija to nikada neće prihvatiti.

Kako kaže, Alija Izetbegović je u Bosni doveo oba naroda u strašni rat i on je produkovao veliko stradanje muslimana u Srebrenici.

Prema Dodikovim rečima, tačno se zna dokle su suze majki, a kada počinju lažne suze političarki koje žele da naprave pritisak.

- Kako je moguće da za jednu dobru nameru premijera Srbije Aleksandra Vučića kažu da nije dobrodošao. Kažu Vučić nam je uzeo Srebrenicu, šta je trebalo, da pogine, pa da kažu hvala što je došao. Srebrenica je RS - rekao je Dodik.

On je dodao da niko ne pokušava da poništi bol i tugu srebreničkih majki, ali da želi da može da se čuje i bol srpskih majki. Dodik je podsetio da su Srbi ukupno pretrpeli najveća stradanja u prošlom ratu, te da cilj RS nije BiH.

- RS je država, a BiH promašeni pokušaj države - zaključio je Dodik.

2024 © - Vesti online