Subota 09.07.2016.
15:38
Tanjug

"Zašto su bratunačke majke manje vredne od srebreničkih?"

Srna
Srbi u Bratuncu ponovo sami: Polaganje venaca u Podrinju

Vulin je, posle obeležavanja Dana stradanja Srba u Podrinju, rekao da svaki narod uz himnu stavlja ono što mu je najvažnije, a da Srbi u svoju najvišu pesmu mole boga za pravdu.

- Sve je teže verovati u ljudsku pravdu, kada kilometrima odavde slobodno korača krvolok i dokazani ubica Naser Orić. Teško je verovati u ljudsku pravdu, kada mu se ruke još nisu osušile od iskopanih očiju sudije Slobodana Ilića - rekao je Vulin.

On je dodao da su Srbi u Bratuncu i ove godine sami, iako se svake godine nada da će biti predstavnika i drugih naroda, da će doći da kleknu, pognu glavu i zatraže oprost i da će se u ime svog naroda izviniti.

- Da će se u svoju decu zakleti, da više ničije dete neće upoznati kamu i jamu. Nema ih, a moram da ih pitam, zašto su crne marame majki Bratunca manje vredne izvinjenja od belih marama majki Srebrenice. Moram da pitam zašto su crne marame srpskih majki nedostojne njihovog saučešća i saosećanja - rekao je ministar i dodao da u Bratuncu nema ni velikih državnika sveta da dođu na srpske grobove.

On je dodao da je verovatno zbog toga što srpske majke nisu glasne, ne bave se politikom i ne brane nikome da odu na grobove njihove dece. Ministar je podsetio da su pre godinu dana u Srebrenici pokušali da ubiju premijera Aleksandra Vučića i želeli da uz ime naše dece ugrade reč genocid.

- Da srpski narod, jedini u istoriji civilizacije, bude označen kao genocidni. Nisu oprostili Vučiću što je pretekao i što pred linčem i ruljom nije povio glavu i što je preživeo - rekao je Vulin.

Dodao je da srpskom narodu nisu oprostili ni to što se odbranio pred Savetom bezbednosti i što se izborio da se uz ime Srbije ne upiše pridev "genocid".

Uvek uz Srpsku

Republika Srpska je, kako kaže, nastala kao otpor ponavljanju jasenovačkog genocida, da nijedno dete ne upozna "kamu i jamu", stvorena je "borbom srpskog naroda", i kao što su je Srbi stvorili, samo Srbi mogu da je umanje, unište i izbrišu sa karte sveta. Vulin je poručio da će Srbija uvek biti uz RS i u diplomatskom, finansijskom, političkom smislu.

- Stvorili su je najbolji, ne smete dozvoliti da budete manji od njih - zaključio je Vulin.

2024 © - Vesti online