Petak 08.07.2016.
21:42
J. L. Petković - Vesti

Uhapšen Srbin na Merdaru, Srbija traži oslobađanje

Tanjug
Uhapšen Srbin na Merdaru

Kancelarija Vlade Srbije za Kosmet zatražila je hitno oslobađanje Anđelkovića i navela da "sve učestalijim privođenjima Srba na Kosovu i Metohiji privremeni organi samouprave u Prištini destabiliziju proces normalizacije odnosa i nepotrebno unose nespokoj među Srbe u pokrajini".

Kako saznaju "Vesti", Anđelković je priveden u petak oko 14 časova kada je izdvojen iz kolone vozila na prelazu Merdare. Policija je Anđelkoviću oduzala torbu sa ličnim i službenim dokumentima, a pritvor mu je određen zbog rada u navodim paralelnim strukturama.

Povodom privođenja Anđelkovića, reagovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja zahteva od Prištine hitno oslobađanje. U Kancelariji za KiM ističu da je Anđelković priveden bez ikakvog pravnog osnova i aktom policijske samovolje.

- Od podizanja tenzija koje je neminovna posledica neodgovornog postupanja Prištine niko ne može imati korist. Provokacije ove vrste u trenutku obezvređuju sva dugotrajna nastojanja da se između srpskog i abanskog naroda na Kosmetu uspostavi kakvo-takvo poverenje - saopštila je vladina Kancelarija za Kosmet.

Od Prištine zahtevaju da oslobodi Anđelkovića i da se u budućnosti, "ukoliko joj uopšte stalo do regionalne stabilnosti, uzdržava od provokacija ove vrste".

2024 © - Vesti online