Petak 08.07.2016.
19:13 >> 20:26h
Vestionline

Na bele policajce pucao crnac, povratnik iz Avganistana!

printscreen/Facebook/It justgetsworseVI
Mika Džonson

U saopštenju vojske SAD se navodi da je Džonson bio u vojsci od marta 2009. do aprila 2015. godine i da je bio specijalista za stolarske i zidarske poslove u inžinjerskoj brigadi sa bazom u Teksasu.

Džonson ima čin Vojnika prve klase od maja 2010. godine.

- Snajperista je ciljano pucao samo u bele policajce, gnevan zbog ubijanja crnaca - rekao je u petak šef policije Dejvid Braun i dodao da se još troje ljudi nalazi u pritvoru.

Nema indikacija da je pucnjava u Dalasu na bilo koji način povezana sa spoljnim faktorom, objavili su u petak američki zvaničnici.

- Unutar naše zajednice nismo primetili nagoveštaje za tako nešto - izjavio je neimenovani zvaničnik. Pretpostavlja se da je reč o vojnom veteranu.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedam policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u ovom gradu. Rouling je dodao da ne veruje da bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prenosi AP.

Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija opkolila, se ubio, a prethodno je pretio da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije.

Pucnjava je počela u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti i Luizijani, saopštila je policija.

2024 © - Vesti online