Subota 09.07.2016.
05:30
Vestionline

Proverite da li vam prate telefon

facebook. com
Ukoliko vam se baterija na mobilnom telefonu brzo troši, jedan je od znakova da vas možda neko špijunira

Ove aplikacije nisu ilegalne, jer su neke od njih napravljene s razlogom, tu spadaju aplikacije koje pomažu roditeljima da prate svoju decu, ili aplikacije koje kompanijama omogućavaju praćenje telefona koji zaposleni koriste.

Mada, ima i onih aplikacija za koje i ne znate da se možda nalaze na vašem telefonu.

Neke od aplikacija se vide na početnom ekranu pa vrlo lako možete proveriti kako funkcionišu. Kao što je na primer GPS Phone Tracker aplikacija koja vam omogućava da vidite gde se određeni telefon nalazi.

Aplikacija kao što je Couple Tracker omogućava korisnicima da prate sve ono šta partner radi na svom telefonu, šta piše u porukama, koga zove i gde se tačno nalazi.

Međutim, neke aplikacije kao što je Godless korisnik ne može videti. Niti čak može znati da je neželjeni softver instaliran na telefonu.

Još jedna aplikacija pod imenom Spyera, je aplikacija koju korisnici ne mogu videti na telefonu iako je instalirana. Ne pojavljuje se u fioci sa aplikacijama, nema ikone na početnom ekranu i ne pojavljuje se kartica u task menadžeru.

Ukoliko vam se baterija na telefonu troši veoma brzo, to je jedan od znakova da vas možda neko špijunira, piše Metro. Proverite i da li se telefon preterano greje kada ga ne koristite. Takođe, proverite koje aplikacije imate na telefonu. Ako primetite neku za koju ste sigruni da je niste instalirali, uklonite je sa uređaja.

Možete i antivirus programom pokušati da "očistite" telefon od neželjenog softvera.

2024 © - Vesti online