Četvrtak 07.07.2016.
19:10
Vestionline

Svi imaju istu dijagnozu: Vulinov zamenik hoće da vodi Srbiju!

printscreen youtube/SamirAslani
Bratislav Jugović, kandidat u najavi

Jugović je u razgovoru za "Nedeljnik" rekao da priželjkuje da se Aleksandar Vulin kandiduje za predsednika Srbije, kao i da je on lično spreman da uđe u trku.

- Ako se Vulin ne bude kandidovao, sve sam bliži odluci da učestvujem na predsedničkim izborima. U tom slučaju podneo bih ostavku na partijsku funkciju i izašao na izbore kao kandidat naroda, računajući na glasove članstva i simpatizera Pokreta socijalista - rekao je Jugović.

Bez komentara

Tanjug

Na pitanje koga vidi kao najvećeg konkurenta Jugović kaže: - Ako se kandidujem, sportski je da ne glasam samog sebe, već je sportski da glasam Šešelja - kandidata kojeg hoću da pobedim.

Bratislav Jugović je poručio da partije istinske levice ne mogu biti jake po broju glasova sve dok je Vučić velika vlast.

- Vučić svojim ponašanjem levičara usisava glasove levice, bez obzira na to što je predsednik stranke desnog centra - rekao je Jugović i dodao da ako se on bude kandidovao, onda Pokret socijalista ne treba da ima kandidata "jer je nesporno da je Vučić pritajeni levičar u najpozitivnijem smislu te reči".

Jugović je izneo i na čemu bi se zasnivala njegova kampanja.

- Jedan srpski seljak sa Zlatibora savetovao me je da u trku za predsednika Srbije krenem kao lažni doktor nauka. Kaže, samo je u Srbiji moguće da se lažni doktor nauka izbori za dostojanstven život učitelja i nastavnika. Obrazovanje i jeste ključna tema. Domovina se brani knjigom. Ako su nam profesori sirotinja, kako će đaci sutra stvarati bogatu Srbiju? Prosvetni radnici treba da imaju beneficirani radni staž, naročito prosvetni radnici u predškolstvu. Vučić je temu obrazovanja nametnuo kao prioritet. Dualno obrazovanje za koje se on zalaže je neophodno Srbiji, zato što će mladima omogućiti da se lakše zaposle i da se razigra tržište rada, poručio je u intervjuu za Nedeljnik Bratislav Jugović, potpredsednik Pokreta socijalista, iznoseći neke od svojih ključnih programskih smernica u trci za predsednika Srbije - poručio je Jugović.
 

2024 © - Vesti online