Četvrtak 07.07.2016.
15:15
Vestionline

Ruski komandant u Siriji unapređen, sada brani Krim!

Wikipedija/Ministarstvo odbrane Rusije
Vladimir Putin i Aleksandar Dvornjikov

Komandant je "isplivao na površinu" posle povlačenja glavnine ruskih vazdušno-kosmičkih snaga iz Sirije. Za profesionalizam i uspeh u operaciji, predsednik Rusije Vladimir Putin lično je uručio general-pukovniku zlatnu zvezdu Heroja Rusije - najveću nagradu Ruske Federacije.

U krugovima ruskih vojnih eksperata odavno se govori o unapređenju komandanta ruske operacije u Siriji, jer je uspeh ruskih vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) više nego očigledan.

- Glavni zadaci ruskog kontingenta VKS u Siriji su rešeni: došlo je do preokreta u sukobu regularne sirijske armije protiv pripadnika Islamske države i Fronta Al Nusra, rekao je za "Rusku reč" vojni ekspert agencije TASS Viktor Litovkin.

Po njegovim rečima, o tome svedoči i želja Vašingtona da u rešavanju sirijskog konflikta uspostavi neposrednu saradnju sa Moskvom.

- Dvornjikov se pokazao kao pametan rukovodilac i vrhunski profesionalac. Naša avijacija nije nijednom promašila cilj. U svim napadima pogađani su ciljevi koji su prethodno otkriveni i potvrđeni, što je dovelo do preokreta situacije "na zemlji" - rekao je Litovkin za "Rusku reč".

Po njegovim rečima, dejstva komandanta Dvornjikova i ruske avijacije ulila su snagu sirijskoj armiji i pomogla joj da potpuno oslobodi preko 30% teritorije koju su kontrolisali teroristi.

2024 © - Vesti online