Četvrtak 07.07.2016.
12:45
Vestionline

Čović: "BiH nije država bošnjačkog naroda"

Facebook/stranicaljubavi
Ravnopravni narodi ili hegemonija Bošnjaka?

"Veća šteta Hrvatima, nego Srbima"

On je konstatovao da je vlast na nivou BiH u određenoj krizi u vezi sa popisom stanovništva, prilagođavanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Akcionim planom za članstvo u NATO-u. 

Čović tvrdi da srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću nije radio "iza leđa". 

- Da li on neke druge elemente prepoznaje, ne znam. Verovatno se to odnosi i na nekoliko izjava Bakira Izetbegovića i naravno na popis stanovništva. Dugo traje to nezadovoljstvo, ali moramo ići dalje, tražiti rešenja i popravljati stvari - poručio je Čović. 

Na pitanje da prokomentariše stav Republike Srpske da ne prizna rezultate popisa jer je metodologija za obradu podataka utvrđena bez saglasnosti predstavnika Republike Srpske, Čović je naveo da se popis pretvorio u klasičnu političku raspravu, čega ne bi smelo da bude. 

- Uveren sam da objavljeni brojevi najviše štete hrvatskom narodu. Mislim da popis ne može da ima bilo kakav politički uticaj. To će biti goli statistički rezultati za osnovne stvari kada je reč o ekonomskim i demografskim kretanjima - objasnio je Čović, koji je i predsednik HDZ-a BiH. 

2024 © - Vesti online