Petak 08.07.2016.
08:01
D. Obradović - Vestionline

"Đaci, neće ovaj kukuruz sam da nikne..."

Tanjug
Malo teških reči, pa opuštanje uz fudbal: Aleksandar Vučić u Obrenovcu

A šta je još, onako pun elana, poručio premijer prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Obrenovcu?

On je, naime, obećao prosvetarima da će im plate biti povećane do kraja godine. Verovatno će biti kao sa penzionerima - malo više im je uzeo, mnogo manje će da vrati, i svi treba da budu srećni i zadovoljni. A onda je usput napomenuo da se "mnogo ljuti na one koji samo kukaju, plaču, i žale se svakog dana". Verovatno je hteo da poruči prosvetarima da, ako sutra ne bude tog povećanja, ili ne budu zadovoljni istim, treba da se strpe, a ne da se, ne daj bože, žale i kukaju.

Premijer se u Obrenovcu obratio i mališanima. E, tek je njima imao šta da poruči. Naime, on ih je najpre lepo zamolio da se "još malo igraju, a potom prionu na rad". Samo nije jasno što znači to "još malo", pošto je reč o đacima osnovne škole.

Onaj-Koji-Non-Stop-Radi-I-Nikad-Ne-Spava malo se zaneo u svojoj besedi, pa je osnovcima rekao i da je bolje da što pre nauče da rade, jer "neće ovaj kukururz sam da nikne, neće ni povrće samo da nikne i da se proda, pšenica da se požanje". A na kraju ih je još zamolio da budu još bolji i vredniji od svojih mama, tata, baka i deka, jer ništa neće da im padne sa neba. Samo je još falilo da im da lopate u ruke, pa da zajedno sa Malim i Čučkovićem polože kamelj temeljac za tu fiskulturnu salu, da ne gube vreme, već odmah da počnu. Red, rad i disciplina!

Na kraju je Vučić sa mališanima zaigrao fudbal, čisto da ne bude da je on tamo neki strašni čika koji samo mrači sa pozornice.

A možda je to prvo i trebalo da uradi. Da zaigra fudbal sa njima i poruči deci da se igraju i da se trude da što duže budu deca. Mogao je da im kaže da je njihovo da uče, da zagreju stolicu, školuju se... pa tek onda da rade. Na kraju je mogao i da im poruči da će, kada konačno dođe i to njihovo vreme za rad, Srbija biti zemlja na koju će moći da računaju. Trebalo je da im obeća zemlju u kojoj će se znanje jednom ceniti i isplatiti, te da im kaže da ne treba da traže svoju sreću negde preko, jer je Srbija zemlja koja će im, kada za to dođe vreme, dati šansu. Trebalo je...

2024 © - Vesti online