Sreda 06.07.2016.
12:19
Tanjug, Vestionline

Sutra duel Srbija - SAD u kik boksu

youtube.com/Michael Smolik
 

Turnir se tradiocionalno svake godine održava na seosku slavu Ivanjdan, 7. jula, a organizuje ga Kik boks klub "Palmini tigrovi" iz Jagodine.Reperezentaciji SAD suprostaviće se reprezentativci Srbije iz KBK "Palmini tigrovi" pojačani jednim reprezentativcem iz Futoga i kik bokserkom "Crvena Zvezda - Delije" Beograd.

Kik boks turnir u Končarevu, oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, održava se na otvorenom, i u proseku ga gleda oko 10.000 ljudi. Srbiju će predstavljati Boban Marinković, Aleksandar Konovalov, Slobodan Mijajlović iz "Palmini tigrova", Nemanja Pantelić iz Futoga i Dijana Dabetić iz "Crvena zvezda - Delije". Njima će se suprostaviti: Džo Miler, Kori Sant Hagen, Nejt Ričardson, Omari Bojd i Ketrin Jang.

Profesionalni prvak sveta Aleksandar Konovalov iz "Palminih tigrova", boksovaće sa Kori Sant Hagenom (63,5 kilograma). Sve borbe će biti u disciplini K 1, tri runde po tri minute, rečeno je Tanjugu u klubu. Marinković će boksovati sa Džo Milerom (60), Mihajlović sa Nejt Ričardsonom (67), Pantelić sa Omari Bojdom (81) a Dabetić sa Ketring Jang (65) kilograma.

- Biće to žestog sudar Srbije i SAD, zemlje gde je nastao kik boks - kažu organizatori turnira.

Na turnir je pozvan i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, a vlasnik "Palminih tigrova" Dragan Marković - Palma, rekao je Tanjugu, da očekuje 13.000 gledalaca i prvog potpredsednika vlade i koalicionog patrnera Ivicu Dačića i nekoliko ambasadora. Meču će prisustovati i predsednik Svetske kik boks federacije Borislav Pelević. Reč je o 19. turniru poznatom i po tome što je među gledaocima, uvek budu ambasadori i predstavnici ambasada u Beogradu, ministri u Vladi Srbije, a u gledalištu su bili i aktuelni predsednici Srbije, skupštine  i drugi.

Na dosadašnjim turnirima u Končarevu nastupale su reprezentacije: Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, kombinovana reprezentacija Češke i Slovačke, Portugalije... Srbija je izgubila samo od Rusije i Portugalije. Vlasnik i osnivač "Palminih tigrova" je narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je rođen i živi sa porodicom u Končarevu i slavi Ivanjdan.

Turnir počinje u 20,30 sati, a u zabavnom programu, pre i posle mečeva, nastupiće pevačica Svetlana Ceca Ražnjatović. Ulaz je besplatan.

2024 © - Vesti online