Sreda 06.07.2016.
05:00
A. Vučićević - Vesti

Useljeni samo pred kamerama

Tanjug
Radost kratko trajala: Dejan Stanković uručuje ključeve

Fudbaler Dejan Stanković, čija je fondacija finansirala izgradnju stanova, lično je pred kamerama uručio ključeve porodicama. Ubrzo nakon toga, nadležni iz opštine Obrenovac su zahtevali od radnika da ključeve vrate. Iako u opštini tvrde da je razlog proceduralne prirode i da će stanovi uskoro biti useljeni, ovakav postupak bacio je senku na humanost proslavljenog fudbalera.

Načelnik uprave opštine Obrenovac Milorad Kosanović negira da je reč o sumnjivim radnjama.

- Pojedini radnici su podneli žalbu na sprat na kome im je dodeljen stan. Imamo nepokretne ljude koji su dobili stanove na višim spratovima. Razlog takvog propusta je što nisu dostavili medicinsku dokumentaciju prilikom prvobitne raspodele. Sada je potrebno da se promeni rang- lista, i napravi nova raspodela stanova. Očekujemo da će to biti urađeno vrlo brzo - rekao je za "Vesti" Kosanović i obećao da će svih 28 porodica dobiti svoje stanove.

Strah od zloupotrebe

Ivan i Marija Aksentijević sa sinom Dušanom jedna je od 28 porodica koja je dobila "Stankovićev" stan. Ivan kaže da su im u opštini obećali da će u narednim danima moći da se usele.
- Čekamo novu rang-listu. Iako nas uveravaju da je samo reč o preraspodeli po spratovima, u strahu smo da li će to tako i biti. Među nama ima mnogo bolesnih i starijih ljudi koji su konačno dočekali da se skuće. Svi se pribojavamo da smo iskorišćeni samo za slikanje. Nadam se da nisam u pravu - kaže Ivan Aksentijević.

Novi stanari će plaćati zakup, kao što su ga plaćali u barakama, ali je cena prilagođena džepu radnika. Zakup se kreće od 1.200 do 8.000 dinara mesečno, u zavisnosti od kvadrature. Stankovićeva fondacija za izgradnju ovog objekta donirala je 500.000 dolara, a plac je dao grad Beograd, jer su se i barake u kojima su živele ove porodice pre poplava nalazile na zemljištu grada.

Stanari su potpisali inicijativu da ulica u kojoj se zgrada nalazi nosi ime Dejana Stankovića, a da li će ta ulica uskoro zaista postati prebivalište za ovih 28 porodica, ili će procedura iznedriti neke nove stanare, ostaje da se vidi u narednim danima.

2024 © - Vesti online