Utorak 05.07.2016.
13:42
blic.rs

Vozač heroj: Sprečio devojku da skoči s mosta

Tanjug
Posle spasavanja, putnici u autobusu aplauzom pozdravili hrabrog vozača (Foto: Arhiva)

- Nije bilo vremena ni za kakvo ubeđivanje. Da je prošlo još 15-20 sekundi ona bi skočila. Ima možda oko 18 godina, prešla je preko ograde više od metra, držala se samo jednom rukom i gledala dole na auto-put. Pošto mi je bila okrenuta leđima polako sam došao naspram nje autobusom, otvorio prednja vrata, povukao ručnu kočnicu, upalio četiri migavca i izleteo. Ščepao sam je po sredini struka da slučajno ne ispadne, a jedan dečko mi je pomogao da je vratimo nazad - navodi Marković za "Blic".

Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Kako kaže, nije razmišljao ni o čemu, samo o tome kako da što pre uhvati devojku.

- Taman posla da sam je nešto pitao. Da me je videla možda bi skočila. Držao sam je dok nije došla policija, a ona je plakala i govorila "što me niste pustili". Bila je preplašena, možda je tek tada bila svesna šta je moglo da se desi. Poljubio sam je i rekao joj da se ne boji. Ne znam ni ko je, ni zašto je to uradila, ali sa decom treba biti pažljiv.

Kada se vratio u autobus dočekali su ga aplauz i povici "bravo majstore", a posle je stigla i poruka od ćerke u kojoj je pisalo "bravo, tata".

2024 © - Vesti online