Ponedeljak 04.07.2016.
11:21
Tanjug

Islanđani u arhivi, klopka za Nemce

Reuters
Radost Olivijea Žirua sa saigračima

Francuzi su sinoć, pred 75. 000 gledalaca u Sen Deniju slavili golovima Olivijea Žirua, u 13. i 59. minutu, a po jednom su pogodili Pol Pogba u 20, Dmitri Paje u 43. i Antoan Grizman u 45. minutu. Strelci za Islanđane bili su Kolben Sigtorson u 58. i Birkir Bjarnason u 84. minutu.

- Ima mnogo pozitivnih stvari koje sam video u našoj igri, ali nije sve bilo baš perfektno. Drago mi je zbog naših igrača i publike. Mesecima unazad imamo sjajnu podršku. Nemačka je najbolji tim, bez sumnje, čak iako su imali problema protiv Italije, ali mi smo u polufinalu i daćemo sve protiv najboljeg tima na svetu - rekao je Dešam. 

Dvostruki strelac za Francuze i igrač meča Olivije Žiru takođe je bio zadovoljan igrom i naglasio da njegov tim ima veliku želju da se "osveti" Nemcima za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine.

- Iz moje perspektive sam zadovoljan izdanjem tima, ali ništa više od toga. Srećan sam zbog navijača i cele moje porodice. Odlično smo ušli u utakmicu i bili smo veoma dobri u završnici. Protiv Nemačke nas čeka potpuno drugačija utakmica jer su oni svetski prvaci. Imamo veliku želju da im se osvetimo za poraz u četvrfinalu Svetskog prvenstva iz 2014. godine - istakao je Žiru.

Strelac trećeg gola za Francuze Dimitri Paje je rekao da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu na šampionatu.

- Dali smo mnogo golova, što je odlično. Imamo veliki kvalitet u napadu i stvorili smo mnogo prilika. Svesni smo bili snage Islanda, ali smo odigrali odličnu utakmicu - naglasio je Paje. 

Francuzi će 7. jula, u Marseju, igrati u polufinalu protiv Nemačke, dok će se dan ranije u Lionu sastati Portugalija i Vels.

2024 © - Vesti online