Ponedeljak 04.07.2016.
01:00
D. N. Petrović - Vesti

Teroristi žele da uplaše narod

A. Čukić
Ne potcenjuje pretnje: Muamer Zukorlić

- Ove pretnje se ne smeju ignorisati niti potceniti s obzirom na to od koga dolaze, od kakvog mentaliteta i ideološke pozadine. Tražiću od državnih organa bezbednosnu procenu, a ukoliko bude potrebno i da se preduzmu adekvatne mere zaštite. Ne želim da onima koji mi prete upriličim zadovoljstvo straha, niti da odustajem od svojih razmišljanja, ideja i stavova - ističe Zukorlić.

On naglašava da su pretnje počele da stižu kada se opredelio za politiku pomirenja, što smeta verskim ekstremistima koji se, kako naglašava, zalažu za versko bezbožništvo.

Prokletnik i otpadnik

Muameru Zukorliću se zamera što je pred izbore izjavio "da je glasanje po šerijatu obavezno", što je, kako tvrdi ID, laž i zbog toga ga nazivaju prokletnikom i otpadnikom. Ulazak Zukorlića u parlament Srbije nazivaju "još dubljim bacanjem u propast".
"Ovi ljudi vrše nasilje i hoće da izmene Alahovu veru. Rešite se ovih imama, napadajte ih i zagorčavajte im život, posebno tokom Ramazana", kaže se u poruci ID.

- Njima smeta što sam kroz politiku uspeo da definišem interese muslimana i ponudim platformu koja nikoga ne isključuje. Upućivanje pretećih poruka meni na jeziku koji u regionu "svi razumeju" ima za cilj da zastraši ne samo glavnu metu, već i široke narodne mase. To je odlika i adut terora koji se širi - objašnjava Zukorlić.

Podsetimo, ID na svom sajtu Furat medija, na snimku koji traje 28 minuta, poziva pristalice na ubistvo Zukorlića, dr Safeta Kuduzovića, hafiza Dževada Gološa, magistra Elvedina Pezića i drugih muslimanskih daija (misionara)...

2024 © - Vesti online