Nedelja 03.07.2016.
20:30
J. Arsenović - Vesti

Ubijali najrođenije i komšije

Tanjug
Neverica i šok posle ubistva koje je počinio Rade Šefer

Prošlog maja, Rade Šefer (55) iz Sente ubio je šestoro ljudi u Oromu i Martonošu kod Kanjiže, dan posle svadbe sina Vlastimira. Među ubijenim bila je i sinovljeva supruga, snajini roditelji, kao i Radova bivša supruga. Ubica je takođe stradao kada je jedan gost sa svadbe, inače francuski državljanin, u samoodbrani ubio pomahnitalog Šefera.

Šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović je na ovom spisku neslavni rekorder. On je 9. aprila 2013. godine u Velikoj Ivanči kraj Mladenovca iz pištolja ubio čak 13 osoba, uglavnom rođaka, među kojima i sina i majku. Pucao je sebi u glavu kada je ugledao policiju, pa je tako zaustavljen veći masakr.

Masovno ubistvo koje je šokiralo javnost dogodilo se i u julu 2007. u selu Jabukovac kod Negotina, kada je 39-godišnji Nikola Radosavljević u crno zavio šest kuća u rodnom selu.

Nikola je imao psihičkih problema i lečio se u Austriji u kojoj je živeo i radio. Ubio je 11 osoba, a kada je uhvaćen, poslat je u psihijatrijsku ustanovu Centralnog zatvora.

U Horgošu, u blizini Subotice, februara 2005. dogodilo se šestostruko ubistvo, kada je ubijena čitava porodica poznatog trgovca iz tih krajeva Nandora Salme, njegovi roditelji, žena i dvoje maloletne dece. Pretpostavljalo se da je ubistvo naručio biznismen iz Mađarske sa kojim je sarađivao ubijeni Nandor, a istraga o zločinu još je otvorena.

U leto 2002. u Leskovcu Dragan Čedić ubio je sedmoro i teško ranio još četvoro ljudi. Čedić je, zbog dugotrajnih bračnih razmirica i razvoda, pucao na bivšu suprugu, a potom nastavio krvavi pir upucavši sve one koje je smatrao odgovornim za svoj bračni brodolom. Izvršio je samoubistvo.

2024 © - Vesti online