Nedelja 03.07.2016.
15:38
Vestionline

Pentagon: NATO bombardovanje Jugoslavije apsolutno ispravan potez

US Department of Defense
Ešton Karter i Madlen Olbrajt

Rusija i Kina im najveći problemi...

Karter je ovaj stav potrvdio uručujući bivšoj državnoj sekretarki Madlen Olbrajt najviše priznanje vojnog resora za izuzetnu civilnu službu, preneli su mediji.

Na svečanosti u Pentagonu, on je među glavnim zaslugama Madlen Olbrajt istakao pripremu sveobuhvatne američke intervencije u sukobu na teritoriji bivše Jugoslavije. Karter je naglasio da je ona bila na čelu Stejt departmenta u periodu između 1997. i 2001. godine i istakao njen doprinos ne samo u vođenju spoljne politike nego i  u "osiguranju odbrane" SAD-a.

Govoreći o aktuelnim izazovima, on je spomenuo već tradicionalnih 5 glavnih problema vezanih za nacionalnu bezbednost SAD, uključujući "agresivna dejstva Rusije u Evropi", ekspanzionističku politiku Kine, nuklearni i raketni program Severne Koreje, destabilizujuće delovanje Irana u regionu i terorističku pretnju koju predstavlja Islamska država.

Sedamdesetdevetogodišnja Madlen Olbrajt zahvaljujući na priznanju nije spominjala NATO intervenciju i bombardovanje Beograda, rekla je da smatra da je neophodno sačuvati "američko liderstvo u svetu", prenose ruski portali.

2024 © - Vesti online