Nedelja 03.07.2016.
11:25
Vestionline

Kako je čuveni američki analitičar video poraz Đokovića?

Reuters
Brzo će on da ustane i da bude još bolji: Novaka Đokovića nije demoralisao poraz na Vimbldonu

Poznati američki novinar Piter Bodo za "ESPN" je analizirao poraz Srbina od Sema Kverija na Vimbldonu. "Najneverovatniji kraj potrage Novaka Đokovića za još istorije", naslov je teksta na ovoj poznatoj američkoj stanici.

- Tokom istorije, plime umeju da budu veoma moćne. Kada su poplave one mogu da odvuku čoveka poput Novaka Đokovića u neslućene visine. Međutm, mogu da se pojave i nepredviđene situacije, virovi. U subotu na Vimbldonu, Novak je uhvaćen u oseki - piše Bodo.

Američki analitičar nastavlja:

- Opušteni 28-godišnji čovek iz Kalifornije Sem Kveri je prethodnih osam od devet mečeva poražen od Novaka. Ipak, opaki talas je zaneo Đokovića i onemogućio ga da stigne do 31. uzastopne pobede na Grend slem turnirima i pokušaja da stigne do kalendarskog "Slema". Đoković se "udavio" u moru Kverijevih asova i forhend eksplozija.

Citira se izjava Novaka posle meča.

- U sportu je sve moguće. Ako igraš protiv nekog ko ima visok kvalitet kao Sem Kveri na ovoj podlozi, sa jakim servisima, sve je moguće. I prošle godine sam bio na nekoliko poena od poraza od Kevina Andersona. Bio je to veoma sličan meč, samo je tada završen u moju korist. Ponekad ode tas na tvoju stranu, ponekad ne - rekao je Đoković posle meča.

Bodo ipak kaže da je velika razlike između Novakovog duela prošle godine sa Andersonom i ove sa Kverijem.

- Đoković nije igrao tako dobro protiv Kverija, kao što je igrao protiv Andersona 2015. godine. Uhvaćen je u istom talasu kao Serena Vilijams na prošlogodišnjem US openu. Novak je mnogo grešio, pogotovo u ključnim trenucima - zaključio je poznati teniski analitičar.

2024 © - Vesti online