Nedelja 03.07.2016.
05:00
V. Tasić - Vesti

Najezda starleta na estradu!

A. Čukić
I ja sam propevala: Stanija Dobrojević

- To je prešlo svaku meru! Kao da nam nije dosta onih koji ne znaju da pevaju, a predstavljaju se kao pevači samo nam još starlete fale. To je slika našeg moralnog sunovrata. Nemam da kažem ništa lepo ni o njima, ni o rijalitijima koji su ih proizveli. Tuga, jad i čemer. Najstrašnije je što čovek ne zna kako da objasni deci šta se to dešava - kaže Stanojka Bodiroža Ćana.

- To je sramota ne za estradu, već za celu Srbiju. Bruka, dotakli smo dno. Šta od njih mogu da vide i nauče mlade devojke? Samo kako da vrte dupetom i silikonima, kako da se slikaju gole, kako da prevare i ulove nekog bogataša. Na nastupima gledam s bine devojke u publici koje imitiraju te starlete i nazovi pevačice. Strašno je što devojčice maštaju da postanu kao one i da maznu lovane. Nacija je potpuno upropašćena, a ovakvi uzori će dokrajčiti mlade generacije - kaže Acko Nezirović i ističe da je ogorčen što šansu ne dobijaju zaista talentovani pevači.

Neka grabe

- Neka pevaju, pa šta? Ja im želim svu sreću ovog sveta. Isti im je đavo da li pevaju ili rade nešto drugo. Imaju, brate, bolju koreografiju od pevačica rade bolje nego mi. Sem toga, ima na estradi mnogo onih koje su deklarisane kao pevačice, a veze s muzikom nemaju. Neka ih, neka grabe dok mogu sve je to borba za preživljavanje - kaže Goca Božinovska.

- Ima dece koja mnogo dobro pevaju, ali koga je briga za njih? Postoji samo privid da imaju šansu kroz razna muzička takmičenja. Strašno je što smo svi u istom uzavrelom loncu. Ogorčen sam i očajan - dodaje Nezirović.

Gotovo svi se slažu da su raspevane golišave starlete slika propasti ne samo estrade, već kompletnog društva i Srbije. Mnogi su šokirani činjenicom da su pesmu za Staniju radili majstori svog posla Damir Handanović i Marina Tucaković.

Sanja ostala nema

Uvek rečita Sanja Maletić koja ima odgovor na svako pitanje, ostala je bez teksta kada su u pitanju raspevane starlete.
- Ostala sam nema! Ponestalo mi teksta prvi put u životu. Sve je toliko loše da gore ne može biti - kaže Sanja Maletić.
A, starlete baš briga šta ko o njima priča, važno je samo da se priča, piše i da budu u centru pažnju. Jer, kako se misli, popularnost obezbeđuje brzu i laku zaradu. Sad, na koji način, nije im važno.

- Zar jedna Marina Tucaković, koja drži do sebe, koja je pisala za Olivera Mandića, Cecu, Bijelo dugme sebi da dozvoli da piše pesmu za starletu? Sve danas ide po sistemu - boli me uvo, samo da uzmem pare! Svako ko ima 5.000 evra može da snimi pesmu. Koga briga kako ko peva kad postoje kompjuterski programi koji doteruju glas pa svako može da zvuči kao da peva najbolje na svetu. Ovo je strašno. Rijaliti zaglupljuje ovaj naš siromašan narod, afirmišu se starlete i ljudi sumnjivog morala, što je zapravo oruđe za kolektivno srozavanje morala. To nije slučajno, već se sve radi zato što to nekome odgovara - kaže Ivan Gavrilović, koji je i sam učestvovao u rijaliti programima.

I dok jedni otvoreno kritikuju raspevane starlete, ima i onih koji kažu da im je ispod časti da o njima uopšte diskutuju. Neki o njima neće javno da kažu nijednu lošu reč, jer nikad se ne zna koja ima kog moćnika iza sebe. A vreme je takvo da je bolje nikom se ne zamerati. Za svaki slučaj.

2019 © - Vesti online