Subota 02.07.2016.
15:01
Vestionline

Znate li koliko Zvezda i Partizan imaju stranaca i kako će da ih “upakuju” u tim?

crvenazvezdafk.com
Stranci "okupirali" dva najveća srpska kluba

Podsećamo da je i dalje na snazi pravilo prema kom srpski klubovi u domaćem šampionatu na terenu mogu da imaju maksimalno šest stranaca od čaga dvoica moraju da budu sa prostora bivše Jugoslavije.

Međutim, naša dva najveća kluba se zalažu da to pravilo bude preinačeno, odnosno da treneri mogu uvek da računaju na bilo kojih šest igrača koji nemaju srpski pasoš pa se očekuje da FSS pre početka Superlige donese konačnu odluku.

U kakvom su problemu u Ljutice Bogdana govori podatak da srpski šampion trenutno na platnom spisku ima čak 15 stranaca - Luisa Ibanjeza, Huga Vijeiru, Damijena Le Taleka, Mičela Donalda, Tomasa Fibela, Gelora Kongu, Džona Ruiza, Adama Mičela, Edsona Silvu, Bruna Matosa, Džošuu Parkera, Petra Orlandića, Davida Babunskog, Vladimira Jovovića i Daniela Avramovskog, a uskoro bi mogao da stigne i 16. - Pablo Muče.

Na drugoj strani Topčiderskog brda situacija je nešto povoljnija pošto je stranaca “samo” devet -  Ivan Bandalovski, Valeri Božinov, Everton Luiz, Leonardo, Gregor Balažic, Sedrik Gogua, Aleksandar Subić, Marko Janković i Nebojša Kosović.

2024 © - Vesti online