Subota 02.07.2016.
14:20
Vestionline

Zrenjanin: Osmoro operisanih, jedan u kritičnom stanju

Tanjug
Mesto tragedije u Žitištu

Gojković je rekao da je hospitalizovano 20 osoba, od kojih se 14 nalazi u opštoj bolnici u Zrenjaninu, dvoje povređenih je u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, troje u Kliničkom centru Vojvodine, a jedna osoba smeštena je na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Svih 14 povređenih koji su smešteni u Zrenjaninu su u stabilnom zdravstvenom stanju, dva lica koja su smeštena u KC Srbije u Beogradu su operisana i nisu životno ugrožena, od tri lica smeštena u KC u Novom Sadu dva su operisana i stanje im je stabilno dok je treće lice u teškom zdravstvenom stanju, a povređeni koji je smešten u Sremskoj Kamenici, takođe, je van životne opasnosti - rekao je Gojković, prenose agencije.

On je posebno istakao činjenicu da je tokom noći odmah nakon incidenta u opštu bolnicu Zrenjanin samoinicijativno došlo 30 lekara i zdravstvenih radnika koji su do jutra radili trijažu povređenih i koji su, kako je kazao, znatno doprineli da broj poginulih ne bude veći. 

Direktorka opšte bolnice u Zrenjaninu Gordana Kozlovački rekla je novinarima da je tokom noći u toj bolnici operisano osam povređenih, što je, kako je kazala, znatno pomoglo da broj žrtava ne bude veći. 

2024 © - Vesti online