Subota 05.06.2010.
10:00
Vestionline

Španovićeva: Zadovoljna sam

Španovićeva je sinoć u Norveškoj ostvarila svoj najbolji rezultat sezone. Srpska atletičarka je u disciplini skok u dalj ostvarila rezultat od 6,65 metara.

"Očekivala sam bolje, ali zadovoljna sam, skočila sam najbolji rezultat sezone. Sve ovo je za mene novo, sjajna atmosfera, ogromna podrška publike. Bilo je zanimljivo i vrlo napeto do samog kraja. Znam da mogu još bolje i žao mi je što nisam skočila dalje. Sve je podređeno Evropskom prvenstvu u Barseloni, a glavna stanica do Barselone je Evropsko ekipno prvenstvo II Lige koje će biti održano 19. i 20.juna pred domaćom publikom na stadionu Crvene zvezde. Za ovaj stadion me vežu zlatne uspomene sa Univerzijade. Nadam se da ću zajedno sa celom reprezentacijom i ove godine slaviti na Marakani, samo ovog puta pobedu Srbije i ulazak u I Ligu Evrope", izjavila je Španovićeva za sajt Atletskog saveza Srbije.

Španovićeva je svoj najbolji skok imala već u prvoj seriji, da bi potom u drugoj i trećoj seriji usledila dva prestupa. U četvrtoj seriji zabeležila je skok od 6,18 metara, u petoj je skočila 6,43 metara, da bi takmičenje završila sa rezultatom 6,45.

U trci na 100 metara Jamajčanin Asafa Pauel pobedio je jednim od najboljih rezultata svih vremena - 9,72 sekundi, ispred takmičara iz Tronidada i Tobaga Ričarda Tompsona koji je u cilj ušao u vremenu 9,90 sekundi.

Kenijac Dejvid Rudiša ostvario je najbolji rezultat u svetu ove godine u trci na 800 metara u vremenu 1:42,04 minuta. 

2024 © - Vesti online