Subota 02.07.2016.
07:52
Vestionline, Tanjug

Tragedija u Žitištu: Kalašnjikovom ubio petoro, ranio najmanje 20 ljudi

Tanjug
Policija vrši uviđaj u kafiću u kome se dogodila stravična pucnjava

Teško ubistvo dogodilo se u subotu rano ujutru, oko 1.40 časova, a Z. S. je ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Prema prvim informacijama, reč je o ljubomornom mužu, koji je pucao iz kalašnjikova i tom prilikom ubio svoju suprugu i verovatno njenu prijateljicu. Posle toga je nastavio da puca po građanima koji su se nalazili u kafiću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z. S, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju.

Tanjug
Krvavi tragovi na sve strane

Četiri osobe zadobile su teške povrede, a među ranjenima je najmanje troje maloletnika. Od pet žrtava dve su preminule na licu mesta, a tri su podlegle povredama u zrenjaninskoj bolnici.

Povređeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici, dok su tri osobe prebačene u KCS Vojvodine, a jedna u Kamenicu.

Do ubistva je došlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest".

Neočekivana tragedija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izašao je na mesto nesreće, gde je rekao da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z. S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazilvale na tragediju.

- Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivša supruga, dok je veliki broj ljudi povređen i tragično stradao. Situacija je potpuno neočekivana, jer osumnjičeni nije imao nijedan prekršaj, ni krivičnu prijavu - napomenuo je Stefanović.

2024 © - Vesti online