Petak 01.07.2016.
20:08
Vestionline

Vučić: Srpska nije razlog što nam ne daju u EU!

Tanjug
To su vam prijatelji, kako niko iz Vlade Srbije ne zna što su nas odbili: Aleksandar Vučić

- Mi ćemo nastaviti da pomažemo Republiku Srpsku, to je naš posao, prirodna i zakonska obaveza - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. 

Prema njegovim rečima, Srbija od toga neće odustati "sviđalo se to nekome u EU ili ne". 

- Nek' oni rade svoj posao, a mi ćemo svoj - naveo je Vučić i dodao da u propisima EU nije video da piše da Srbija mora da krši Dejtonski sporazum i svoje zakone da bi bila primljena u članstvo EU. 

Vučić je najavio da u nedelju putuje u Pariz na Samit lidera Zapadnog Balkana i EU i da očekuje da mu bude rečeno gde je Srbija pogrešila i zašto nisu otvorena poglavlja. On je istakao da će izneti stav srpskih vlasti o tom pitanju. 

- Srbija misli da nastavi svoj evropski put, ali želi i traži poštovanje za svoj narod i vladu. Ako nismo uradili nešto kako treba, kažite nam šta je to, ali nemojte da mislite da bilo ko ima pravo da nam zavrće uši bez razloga - kaže Vučić.

On je poručio da Srbija ne želi da učestvuje "u igrarijama iz komšiluka" gde podižu ogradu, maltretiraju građane i decu šest sati, tobož zbog migranata, iako tamo nikada nije bilo nijednog migranta.

2024 © - Vesti online