Subota 05.06.2010.
04:02
blic.rs

Nikolić: Velja da pregovara sa Koštunicom

Po Tomi Nikoliću, predsedniku "naprednjaka", Velja Ilić (levo) može da se dogovori sa Vojom Koštunicom (desno)
 

Iz DSS za “Blic“ odgovaraju da će odluka o tome biti doneta na sednici Predsedništva stranke, ali i da još ne znaju kada će ona biti održana.

Mada na pozive Nikolića u poslednjih mesec dana Koštunica nije odgovarao, lider SNS ipak veruje da će ovog puta biti drugačije i da će se naprednjacima i NS na mitingu u Kruševcu 28. juna pridružiti i DSS. Nikolić za “Blic“ kaže da će na kraju prevagnuti zajednička volja dve partije za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora.

- Ubeđen sam da će Koštunica na kraju pristati da učestvuje na ovom mitingu, jer je to jedan od najboljih načina da dođemo do izbora. Ipak, odluka je na njima i šta god odlučili, mi ćemo to poštovati. Za pregovore sa Koštunicom nadležan je Ilić. On je ipak, formalno, koalicioni partner sa DSS - kaže Nikolić.

Predsednik NS Velimir Ilić juče je, takođe, javno pozvao DSS da se pojavi na skupu u Kruševcu ako “žele da se ovaj proces promena ubrza“.

- Očekujem da će DSS debelo razmisliti o učešću na vidovdanskom mitingu. Stranke sada nisu toliko bitne, bitna je Srbija - poručio je Ilić.

DSS sa druge strane nastavlja sa starom praksom i još ne daje odgovor da li će se njeni predstavnici pojaviti u Kruševcu. Kako je za “Blic“ rekao Petar Petković, portparol stranke, odluka još nije doneta. Konačnu reč, kaže on, imaće Predsedništvo DSS.

2024 © - Vesti online