Petak 01.07.2016.
11:29
Vestionline, Srna

"NATO se sprema za nuklearni rat, Rusija mora da odgovori! Evo i kako"

youtube.com/Podkastы
Rusija da udari po američkim federalnim rezervama: Leonid Ivašov

- Ako procenimo nivo demonizacije Rusije, onda možemo reći da se radi o pripremi za stvarni rat, jer se takve aktivnosti obično sprovode uoči rata - navodi Ivašov za list "Komsomolskaja pravda".

Vašington želi da oslabi Rusiju

On ocenjuje da je za Ameriku od strateške važnosti da spreči preporod Rusije.

- Rusija ne samo da postaje samostalna država, već i svetski geopolitički igrač. Čak jedan od geopolitičkih centara sveta - napominje Ivašov.

NATO svoje poteze objašnjava time što Rusija, navodno, želi da zauzme Poljsku i baltičke zemlje.

- To je najveća glupost! Da bi se uspešno sprovela invazija, potrebno je imati bar tri puta jače snage. A šta mi vidimo? Formacija NATO-a u Evropi, po svim glavnim stavkama, čak i po taktičkom nuklearnom oružju, sve više nadilazi ruske. Ko se, dakle, sprema koga da napadne? - pita Ivašov.

Spremni za nuklearni sukob

On tvrdi da se NATO ne sprema samo za običan konflikt, već za nuklearni sukob.

- U tome, naravno, Evropljani nisu glavni igrači. Glavni igrači su Amerikanci. Osim cilja da zaustave Rusiju, oni imaju još jedan cilj: neće dozvoliti Evropi da se oslobodi kontrole SAD - ocenjuje Ivašov.

On veruje da Amerika planira da izazove neku provokaciju - da organizuje incident koji će onda prerasti u veliki sukob.

- Oni očigledno već "modeluju" takvu provokaciju. Vidimo kako se avioni i brodovi NATO-a malo-pomalo približavaju našim granicama, pa onda Turci obaraju naš avion... Pogledajte samo ovlašćenja glavnog komandanta snaga NATO-a u Evropi. U slučaju "iznenadnog napada" nije mu potrebno nikakvo savetovanje, on sam može da izda naredbu za "odbijanje agresije". A oni mogu da izmisle bilo šta - upozorava Ivašov.

Rusija da reaguje

Ivašov navodi da Rusija treba da "deluje brzo, ali bez panike i užurbanosti".

- Treba da radimo suprotno od onoga što smo radili poslednjih 25 godina. Mi smo se razoružavali, a sada moramo da jačamo "i mišiće i vijuge". Pri čemu, pre svega, treba jačati naše snage kod obala SAD - smatra Ivašov i predlaže:

- Ruski avioni i podmornice tamo patroliraju. Ali, to nije dovoljno. Potrebno je da se dogovorimo sa zemljama Latinske Amerike o otvaranju tamošnjih baza.

U slučaju sukoba Rusija ne treba da napada američke vojne objekte, već centre u kojima se nalaze komande NATO-a i bankari.

- Američke federalne rezerve treba da budu prvi cilj, jer se tamo nalaze glavni naručioci budućeg rata - navodi Ivašov.

2024 © - Vesti online