Četvrtak 30.06.2016.
21:48
B. Simonović - Vesti

Srbija progoni crnogorske mafijaše

Tanjug
Obračun usred grada (Foto: Ilustracija)

U Novom Sadu su tokom vikenda ranjeni Slobodan Kašćelan iz Kotora i Vladan Vučković iz Herceg Novog, dok su se vozili automobilom novosadskim ulicama.

Kako navode crnogorska glasila, pozivajući se na izvore iz policije i pravosđa, ranjeni Kašćelan i njegov telohranitelj Vučković čim se oporave biće deportovani iz Srbije, a za njima će krenuti i svi ostali koji su minulih dana, nakon učestalih pucnjava i atentata, prvenstveno u Kotoru, odnosno policijske akcije da taj rat podzemlja zaustavi, našli utočište u Srbiji.

Preživeo četiri atentata

Među onima koji su sada izbegli iz Kotora, odnosno Crne Gore i kako se sumnja, sklonište našao u Srbiji je i Miloš Radonjić, osoba koji slovi kao uzdanica Kašćelana. On je nedavno izašao iz zatvora u Spuži, gde je proveo pet godina, a za proteklih nekoliko meseci preživeo je čak četiri pokušaja ubistva.
Rat u crnogorskom podzemlju se, kako se odavno sumnja, rasplamsao nakon krađe između 200 i 300 kilograma kokaina, koji je nestao u Španiji i od tada predstavlja motiv i varnicu ubistava i žestokih razračuna koji su odneli već nekoliko života.

Policija u Srbiji, po informacijama medija, pored ostalih, sada uporno traga i za braćom Jovanom i Igorom Vukotićem iz Kotora, koji su se, kako se sumnja, pred talasom nasilja i pretnji iz suprotnog kriminalnog klana, odnosno pod pritiskom crnogorske policije sklonili u Srbiji.

Sumnja se da je upravo poslednji napad u Novom Sadu posledica sukoba između suprotstavljenih kriminalnih grupa u Kotoru, od kojih jednu vode braća Vukotići, a drugoj je pripadao ranjeni Kašćelan.

2024 © - Vesti online