Četvrtak 30.06.2016.
19:24
Z. M. - Vesti

Strah od novog talasa migranata

Reuters
U Beču sastanak direktora policija Zapadnog Balkana

Sastanak u Beču održan je iza zatvorenih vrata i na njemu su policijski direktori zemalja zapadnog Balkana, Austrije, Nemačke i Grčke razmatrali dalje mere za sprečavanje ilegalne migracije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da je za sredinu juna planiran sastanak i na nivou ministara, a već 4. jula će o problemu ilegalne migracije lideri država Zapadnog Balkana razgovarati na samitu u Parizu.

Brojevi pokazuju da gotovo četiri meseca od zatvaranja balkanske rute broj izbeglica ponovo raste u ovom delu Evrope, a prema podacima UNHCR-a, dnevno oko 300 izbeglica dospeva u Srbiju. Oko 55 odsto dolazi preko Bugarske, a ostalih 45 procenata preko Makedonije.

U strahu od novog talasa migranata, osječka policija je saopštila da su nastavljeni radovi na postavljanju ograde na hrvatsko-srpskom graničnom prelazu Batina sa hrvatske strane.

Razlog postavljanja ograde nije zvanično saopšten, ali "Jutarnji list", pozivajući se na nezvanična saznanja, piše da se na granici nalazi nekoliko stotina migranata koji bi, navodno, hteli da uđu u Hrvatsku.

2024 © - Vesti online