Četvrtak 30.06.2016.
12:44
Vestionline

Licemerna UEFA: Nema minuta ćutanja za žrtve u Istanbulu

Reuters
Ne čudi što vodeću organizaciju evropskog vudbala često nazivaju UEFA mafiosi

Obrazloženo je kako UEFA minutom ćutanja počinje utakmice "ako je neki napad povezan sa fudbalom, državom domaćinom ili državom čija je reprezentacija još na Evropskom prvenstvu", prenosi Daily Sabah.

U tri samoubilačka napada na aerodromu Ataturk ubijena je 41 osoba, a 240 je ranjeno. To su najsmrtonosniji napadi u Istanbulu koji je već tri puta ove godine bio meta napada naoružanih grupa.

Iako je tako obrazloženo, UEFA je omogućila da se prošle godine održi minuta ćutanaj za žrtve terorističkih napada u Parizu, podseća Daily Sabah.

Tada je određeno da svi klubovi koji igraju u evrokupovima moraju nositi crnu traku na rukavima i održati minutu šćutanja pred početni udarac u počast žrtvama pariskog napada.

"UEFA želi izraziti svoju podršku i solidarnost Francuskoj, kao i onima koji su pogođeni ovim užasnim delima", navela je ta organizacija u izjavi nakon napada širom Pariza, uključujući i napad kod stadiona Francuska, u trenutku kad je Francuska igrala prijateljsku utakmicu protiv Nemačke.

Odluka UEFA-e da se večeras ne održi minuta ćutanja izazvala je ogorčenje među korisnicima Tvitera, prenosi Daily Sabah.

Tvitteraši podsećaju kako je Turska učesnik Evropskog prvenstva i smatraju kako se trebala odati počast istanbulskim žrtvama i izraziti saučešće državi i porodicama žrtava.

2024 © - Vesti online