Četvrtak 30.06.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: D. N. Petrović

Podrška za nevoljnike

D. N. Petrović
Ostali bez najmilijih: Amel i Nejla Šipčanin

O ovom plemenitom gestu dobročiniteljki iz daleke Australije, najavljenom prethodnih dana, reporteri "Vesti" obavestili su Tankosavu, majku šestogodišnje ćerke Jelene i desetomesečnog sina Nemanje, što je veoma obradovalo. Prilog je već prosleđen na njenu kućnu adresu.

- Veliko i od srca hvala tim divnim ženama na ovako vrednoj podršci. Ne poznajem ih i zato ovo za mene mnogo znači. Od njihovog dara odmah ću kupiti neophodne namirnice, ali i ormar koji mi je preko potreban - rekla je Tankosava, koja živi kao podstanar u podrumu i dovija se na razne načine kako da obezbedi hranu za mališane, jer nigde nije zaposlena.

Otac dece je napustio porodicu i otišao u inostranstvo, odakle se i ne javlja.

Međutim, to nije sve. Tragedija koja je zadesila porodicu četvorogodišnje Nejle Šipčanin iz Novog Pazara, koja je krajem aprila, u saobraćajnoj nesreći kod Sjenice, izgubila 26-godišnju majku Binaidu, baku 50-godišnju Ajku i dvogodišnju sestru Lejlu, duboko je ganula anonimnog donatora iz Sabrikena.

Znajući da bol ove porodice ne može ništa da ublaži, uputio je znak pažnje od 20 evra. I ovaj dar prosledili smo na kućnu adresu Šipčanina i Nejlinom tati, 27-godišnjem bivšem bokseru Amelu, koji se posle nekoliko operacija u Užicu i višednevne borbe za život sada oporavlja u svom domu, na čemu su se zahvalili.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online