Sreda 29.06.2016.
22:15
N. P. - Vesti

Albanac ranjen: Potegao sekiru na policiju

pixabay.com
Napao policajce (Foto: Ilustracija)

U početku je sve izgledalo kao jedna rutinska intervencija jer su policajci došli na poziv građana koji su prijavili da jedan čovek već nekliko dana na divlje kampuje u blizini njihovih kuća u Cofingenu, na mestu koje za takvu namenu nije predviđeno.

Kad su došli u mesto St. Urban kod Cofingena i zatražili od Kosovara da se legitimiše, on je to odbio i umesto toga na policajce potegao sekiru i baštensku alatku. Videvši da imaju posla sa napasnikom, policajci su pozvali pojačanje, a kada je Kosovar video da su stigla još trojica ljudi u unformama dao se u beg, ne ispuštajući, međutim, iz ruku pomenute alatke.

Petorica policajaca trčala su nekoliko minuta za Kosovarem koji je bežao u pravcu Rogvila, a kada se umorio, okrenuo se i sa sekirom ponovo napao čuvare reda. Budući da ni biber sprej kojim su ga policajci poprskali nije odvratio sumanutog čoveka od nauma da ih napadne, policajci su potegli pištolje i pogodili ga sa dva metka u levu ruku i desnu nogu. Nakon toga je savladan, a Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gde je operisan.

Tužilaštvo nije otvorilo istragu samo protiv ranjenog Kosavara, nego i protiv policajaca koji su ga ranili jer će se morati proveriti da li su to učinili u skladu sa zakonom, odnosno u krajnjoj nuždi.

2024 © - Vesti online