Sreda 29.06.2016.
20:22
B. Božin - Vesti

NATO udara u ratne bubnjeve

V. Sekulić
Vili Vimer

- Savezni izbori naredne godine već sada parališu rad vlade. Ako je SPD u slobodnom padu, tako da se radi o čistom preživljavanju - smatra Vimer i dodaje:

- Još jedan detalj koji dovodi u sumnju prave namere Štajnmajera jeste to što on dobro zna da nemačke podmornice krstare Baltičkim morem kako bi ih švedska mornarica registrovala i optužila Rusiju za povrede teritorijalnih voda - sve zbog toga da bi Švedska pristala da uđe u NATO - dodaje Vimer.

Podgrevanje hladnog rata

Novi hladni rat lako može da sklizne u pravi, a Zapad se nada da će ruska strana napraviti grešku da bi mogao da napadne, upozorava bivši dugogodišnji poslanik Bundestaga. Situacija se neće popraviti sve dok se u Berlinu klanjaju pred Amerikom, smatra on.

Bivši državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke dalje upozorava:

- NATO trenutno ima jasan vojni zadatak. I zapanjujuće je sa kojim intenzitetom generalni sekretari organizacije, koji dolaze iz navodno miroljubive Danske i Norveške, udaraju u ratne bubnjeve. Od Švajcarske je pre nekoliko nedelja hitno zatraženo da uđe u NATO, u Austriji je očigledno napravljena izborna prevara kako bi se sa predsednikom lojalnim Alijansi odustalo od ostatka neutralnosti u korist NATO-a. Takođe, Švedska i Finska su pod pritiskom da se pridruže frontu protiv Rusije. U istočnoj Evropi su manevri probudili utisak neposrednog rata i povukli maslinastozelenu liniju širom kontinenta. Crno more prema planovima NATO-a treba da postane "vodeni grob" - tumači Vimer.

2024 © - Vesti online