Sreda 29.06.2016.
19:03
Tanjug, Vestionline

"Vučić ne sme da ćuti licemeru Durakoviću"

Tanjug
Razbesnele ga izjave Ćamila Durakovića

To je izjavio ministar Aleksandar Vulin i dodao da se dokazalo da Vučićevu žrtvu i snagu da ne odgovori sa bošnjacke strane nema ko da poštuje i razume.

- Kao što pod kamenicama i pred ruljom nije savio glavu, Vučić ne treba da ćuti ni kada Ćamil Duraković vređa i njega i Srbiju. Vreme je da im se odgovori - rekao je Vulin Tanjugu, reagujući na poslednje izjave načelnika opštine Srebrenica i predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Kako je rekao ministar, umesto da se izvine što ni posle godinu dana nisu rekli ko su počinioci i nalogodavci pokušaja ubistva Vučića, Duraković i Izetbegović sada još "hoće da vređaju i ponižavaju i Vučića i Srbiju".

- Vučić je istrpeo uvrede na svoj račun i odbio da od sebe pravi mučenika, baš kao što je bez reči i kukanja istrpeo i udarce i kamenice, ali napade i uvrede na račun Srbije ne sme i ne može - istakao je ministar i dodao da je bilo jasno i tada, a dokazalo se i sada da Vučićevu žrtvu i snagu da ne odgovori, sa bošnjacke strane nema ko da poštuje i razume.

Vulin je rekao da je Duraković "licemer koji govori o suživotu Srba i Bošnjaka, ali ćuti kada se njegove srpske komšije u Srebrenici vređaju i nazivaju Vlasima", isto tako, "ne smeta mu Vučić kada od Vlade Srbije dobije pet miliona evra, ali mu smeta Vučić jer ima hrabrosti da pred najmoćnijim silama sveta odbije da prizna da su Srbi narod genocida.

- Ćamil Duraković je licemer koji govori o ljudskoj patnji, ali nikada nije otišao da se pokloni pobijenim Srbima u Bratuncu. Sve što radi i govori, ne bi radio i govorio bez podrške Bakira Izetbegovića, i vreme je da se to i kaže - rekao je Vulin.

Ministar očekuje od predsednika vlade da im odgovori "onako kako zaslužuje njihovo licemerje" i njihovi napadi i na njega i na Srbiju.

- Kao što pod kamenicama i pred ruljom nije savio glavu, Vučić ne treba da ćuti ni kada Ćamil Duraković vređa i njega i Srbiju. Vreme je da im se odgovori - rekao je Vulin.

2024 © - Vesti online