Četvrtak 30.06.2016.
00:30
24 Sata rs

Siledžijka i kurtonka - siguran odevni znak da je neko ljakse

pixabay.com
Siledžijka je na brtele, ljakse

Kulturna obeležja Beograda su jasno označena na svakoj turističkoj mapi, ona nekulturna ostaju zapisana u kolektivnoj svesti grada.

Jezik ulice smrdi na tursku kafu i vlažan prljavi asfalt posle kiše. U njemu postoji posebno mesto za dva modna izraza, mada u ovom slučaju možemo reći i izreza - siledžijku i kurtonku.

Nimalo lepo ne zvuče, a još gore izgledaju.

Siledžijka

U pitanju su dva sigurna signala će taj fini Mićko sa kojim se smuvala vaša sestra da je napumpa, propije se, ostavi i nju i bebu i tri neplaćena računa za Infostan i zauvek zbriše.

Siledžijka je, dakle, uska majica na bretele, najčešće bela, mada može da bude i crna ili maskirna. Ističe dva omiljena atributa Homo Balkanikusa, znojav pazuh i mlitav biceps.

Osim ako neko nije fizički radnik prihvatljiva je jedino u posebnim prilikama, kao što je lagana šetnja do kontejnera. Dress code - nikad. E, ali ove dve boje će biti hit ovog leta.

Kurtonka

Sestra iz propalog braka Siledžijke i normalne majice. Uska, gnusna tvorevina napravljena da ocrtava pločice, a zapravo iscrtava psihološki profil osobe koja je nosi.

Toliko je pripijena uz telo da je zbog toga dobila ime kurtonka. Zbog toga, a i zbog karakterne osobine osobe koja ima potrebu tako da se diže, pardon, uzdiže.

2024 © - Vesti online