Sreda 29.06.2016.
11:59
Tanjug

"Ataturk" ponovo otvoren, iz Beograda otkazana dva leta za Istanbul

Reuters
Aerodrom radi, ali avioni poleću sa velikim zakašnjenjem

- Aerodrom je otvoren za poletanja i sletanja u 2.20 časova, a aviosaobraćaj je vraćen u normalu - izjavio je turski premijer Binali Jildirim na konferenciji za štampu.

Turska agencija Dogan je, pozivajući se na zvaničnike aviokompanije "Turkiš Erlajns", objavila da su letovi krenuli posle pet časova izjutra i da su prvi sleteli avioni iz Tajpeja, Manile i Seula.

Američka Federalna uprava za avijaciju takođe je ukinula zabranu letova između SAD i Istanbula, nedugo pošto je aerodrom u tom gradu ponovo otvoren.

Turske vlasti su počele da puštaju putnike koji su bili zatvoreni u avionima na pistama tek posle četiri sata izjutra, dok "Turkiš Erlajns" navodi da oko 1.500 putnika i dalje čeka u tranzitnoj zoni aerodroma.

Otkazani letovi

Aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je da, usled aktuelnih dešavanja na aerodromu Ataturk u Istanbulu, danas iz Beograda neće biti obavljena dva leta - kompanija "Er Srbija" i "Turkiš Erlajns" ka tom aerodromu.

Prema trenutnim informacijama, današnji predviđeni let avio-kompanije "Turkiš Erlajnsa" u večernjem terminu za sada nije otkazan, kao ni letovi ka aerodromu "Sabiha Gokčen" u Istanbulu, navodi se u saopštenju.

Beogradski aerodrom moli putnike da sve informacije o statusu leta potraže u izabranoj avio-kompaniji, Službi informacija, putem broja telefona 209-4444 ili putem internet prezentacije www.beg.aero.

2024 © - Vesti online