Četvrtak 30.06.2016.
12:30
S. Ban

Tajne ljudske moći

pixabay.com
 

Naime, snagom volje čovek prekida energetsko polje nakon čega je nemoguće voljno pokrenuti neki predmet. Do fenomena dolazi, veruje se, kada se čovek meditacijom sjedini s predmetom koji želi da pomeri nakon čega taj predmet postaje deo energetskog bića.

Ova pojava predstavlja poseban domen istraživanja parapsiholoških pojava i odnosi se na uticaj psiholoških doživljaja čoveka na fizička dešavanja kao što je pokretanje predmeta. Ne postoje dokazi da ovakav fenomen zaista postoji, ali postoje osobe koje veruju u to i smatraju ih natprirodnim a neki se čak trude da to objasne s naučnog aspekta. Oni to objašnjavaju postojanjem novih i neistraženih vidova energije i prirodnih zakonitosti koje još nisu pronađene.

U ovome se najviše proslavio Uri Geler po kome telekinetički fenomen, geler efekt, dobio ime. Naime, on je pred posmatračima uspevao da savije metalne kašike tako što ih je lagano dodirivao vrhom prsta. Osim toga, veruje se da je uspeo da zaustavi sat Big Ben u Londonu tako što je usmerio psihičku energiju gledalaca na sat. Uprkos svemu, telekineza kao pojava nije priznata niti naučno objašnjena.

Telepatija

Naučnici priznaju da postoji veza između dvoje ljudi, prenos osećaja i misli na daljinu. Međutim, nije dokazano kakva je to veza pa zbog toga ova pojava nije zvanično naučno prihvaćena.

2024 © - Vesti online