Sreda 29.06.2016.
11:17
Vestionline

"EU nam nametnula saradnju sa teroristom OVK"

A. Čukić
Nije isključeno ni da nas EU provocira (Foto: Ilustracija)

- Kao prvo, on nije oficir za vezu, nego asistent oficira za vezu Kosova u Srbiji. S druge strane, pomenuto imenovanje je išlo preko Evropske unije o čemu su nas samo obavestili, i Srbija ne može da utiče na izbor toga ko će biti kosovski oficir za vezu. Sada, sama činjenica da su nam poslali nekadašnjeg pripadnika OVK govori mnogo toga o tome kakav odnos pojedinci u Briselu imaju prema našoj zemlji - kaže neimenovani sagovornik "Alo".

S druge strane, prema rečima Milovana Drecuna, predsednika skupštinskog Odbora za Kosmet, imenovanja Šaćirija na pomenutu funkciju sigurno predstavlja provokaciju.

- Pretpostavljam da protiv njega nije podignuta optužnica za ratne zločine, ali to ne menja činjenicu da je bio pripadnik terorističke organizacije i da su mogli pažljivije da odaberu koga će nam poslati u Beograd. Sad, možda su u Prištini očekivali neku našu burnu reakciju, i da se pobunimo protiv njegovog imenovanja kako bi to iskoristili kao povod da prekinu dijalog s nama, a u ovom trenutku veoma je bitno da se taj dijalog između Beograda i Prištine nastavi, pre svega zbog uspostavljanja Zajednica srpskih opština - kaže Drecun za "Alo".

2024 © - Vesti online