Sreda 29.06.2016.
09:28
alo.rs

Policija zabrljala: Ako neko ne progovori, Jelenin ubica nikada neće biti pronađen

facebook.com
Istraga tapka u mestu, ubica i dalje na slobodi: Jelena Marjanović

Iskusni advokat kaže da je beogradska policija u ovom slučaju na samom startu zabrljala!

- Ubica nikada neće biti uhvaćen ako neko ne progovori, jer nije bio nađen u roku od 48 sati posle zločina. Policija je zabrljala na uviđaju, nisu nađeni tragovi i ne zna se gde je pevačica ubijena. Sve to visi u vazduhu, a podigla se velika prašina u javnosti. U slučajevima kada su poznate ličnosti u pitanju ili kada mediji svakodnevno pišu o nerešenom ubistvu, kao u ovom slučaju, proces na sudu može da se pokrene samo ako postoje neoborivi dokazi - kaže Fila.

Prema njegovim rečima, istraga bez dokaza bila bi totalni promašaj.

- Najgora opcija bi bila da bez dokaza uhapse i procesuiraju Zorana Marjanovića, jer bi presuda automatski pala. Upravo to se desilo u slučajevima Miroslava Miškovića i Darka Šarića. Nije bilo dokaza za osuđujuću presudu. U slučaju "Stečajna mafija" takođe se pokazalo da ne vredi izlaziti na sud bez dokaza! Da ne pričam o Dragoslavu Kosmajcu, koga su uhapsili tvrdeći da je, navodno, najveći narko-bos na Balkanu, a na kraju ga osudili zbog utaje poreza! - kaže Fila.

Advokat Ivan Bajazit, bivši sudija Okružnog suda, tvrdi da se u ovom slučaju loš rad policije vidi iz aviona!

- Policija je pokazala očiglednu nesposobnost, kako rukovodioci tako i operativci, jer nisu uspeli da reše ubistvo u roku od 48 sati! Kako bi rešili neko ubistvo sa političkim motivom kada ubistvo sa puno tragova, kao što je ovo, ne znaju da reše?! - izričit je Bajazit.

Na pitanje da li bi zastupao Zorana Marjanovića u slučaju da ga pozove i zatraži njegovu pomoć, nije imao dilemu.

- Slučaj pratim iz medija. Nemam emocija i zastupao bih ga kao profesionalac - kratko je rekao Bajazit, koji je bio strog, ali pravičan sudija.

Miroslav Todorović Šera, bivši sudija Okružnog suda i advokat, ističe da niko nema prava da Zorana Marjanovića stavlja na stub srama, jer je nevin sve dok se ne dokaže suprotno!

- Niko nema prava da ga ovoliko muva, kada istraga nije zvanično pokrenuta. Imaju pravo na operativni rad, mogu da ga posmatraju, prate, slušaju telefon, naravno uz dozvolu tužioca, ali sve to moraju da rade diskretno. Ne smeju da narušavaju njegovu slobodu, integritet i da mu time ugrožavaju život. On je dužan da se odazove na poziv policije, ali ne bi smelo da procuri u javnost da je bio na saslušanju! Operativci bi to trebalo da čuvaju kao službenu tajnu, što se u ovom slučaju izgleda ne poštuje - upozorava Todorović.

2020 © - Vesti online