Utorak 28.06.2016.
21:48
B. Simonović - Vesti

Brutalni rat crnogorske mafije

pixabay.com
Obračun u Novom Sadu nastavak sukoba (Foto: Ilustracija)

Na njih dvojicu su napadači ispalili desetak metaka dok su se vozili audijem cetinjskih registarskih oznaka kroz novosadsku ulicu Pavla Simića. Navodno su im napadači prišli skuterom i zapucali. Kašćelan je teško ranjen, ali prema poslednjim informacijama nije u životnoj opasnosti, dok je Vučković prošao sa lakšim povredama.

- Ranjeni Kašćelan je nastavio da vozi posle ranjavanja, napravio je krug oko obližnje benzinske pumpe i ušao u Sremsku ulicu, gde su naišli na policijsku patrolu, koja ih je odvezla u Urgentni centar - nezvanično kažu u policiji za medije.

Šef policije: Rešićemo slučaj

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković izjavio je povodom obračuna u ovom gradu, da policija preduzima sve mere radi bržeg rasvetljavanja slučaja. On podseća da je policija razrešila sva ubistva ove godine, a od 19 pokušaja ubistva, 18 je razrešeno.

Rat između crnogorskih kriminalnih klanova traje od kraja 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina. Odmah nakon nestanka droge u Valensiji su ranjeni sada pokojni Goran Đuričković i još dve osobe. Tri meseca kasnije u Valensiji je ranjen Vučković, a napadači su tada pogodili i dva srpska državljanina koji su bili sa njim. Nedugo nakon što je Vučković ranjen u Valensiji, u Podgorici je dignut u vazduh blindirani audi Milana Vujotića iz Podgorice, koji je navodno blizak Kašćelanu. Nekoliko sati kasnije u Beogradu je ubijen Goran Radoman.

Dva meseca kasnije, 17. aprila 2015. godine, pala je nova žrtva tog rata. U Budvi je greškom ubijen Saša Marković, kum Gorana Đuričkovića. U junu iste godine u Kotoru je likvidiran Podgoričanin Ivan Lopičić, a 27. oktobra 2015. godine hicima iz snajpera likvidiran je i Đuričković. Nekoliko dana pre tog ubistva, u Mostaru je likvidiran Božidar Cicmil koji je godinama živeo u Kotoru. U februaru je u Herceg Novom ubijen Radovan Matović Rakela, navodno takođe žrtva istog mafijaškog rata.

2024 © - Vesti online