Utorak 28.06.2016.
18:03
Srna, Vestionline

"Albanci otvoreno ponižavaju Crnu Goru, a vlast ćuti"

Facebook/Lëvizja VETËVENDOSJE!
Provokacija Albanaca usred Crne Gore

U saopštenju se navodi da je NOVA više puta upozoravala na opasnost koja Crnoj Gori preti od albanskih ekstremista iz Albanije i iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, a sada su se te brojne pretnje i realizovale, a sve uz ćutanje vlasti Mila Đukanovića na otvoreno ponižavanje Crne Gore.

- Vlast koja je priznala lažnu državu Kosovo i koja i danas otvoreno sarađuje sa vođama terorističke OVK sada došla u poziciju da joj njeni prijatelji i poslovni partneri iz raznih švercerskih i kriminalnih poslova otvoreno upadaju na teritoriju i postavljaju granične table sa nazivom te lažne države - kažu u ovoj stranci.

Iz NOVE je ocenjeno da  kukavičluk koji je ovom prilikom pokazala  crnogorska vlast  treba da zabrine svakog građanina, jer se na delu pokazalo da ona ne želi da reaguje na komadanje svoje teritorije.

U ovoj stranci smatraju da su albanski ekstremisti te aktivnosti, nimalo slučajno, započeli uoči velikog praznika Vidovdana "i ovom provokacijom šalju poruku pravoslavnom narodu u Crnoj Gori i onome u južnoj srpskoj pokrajini da su spremni na novu destabilizaciju regiona".   

Kako prenose crnogorski portali, poslanici albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" postavili su zastavu i tablu "Republika Kosovo" unutar teritorije Crne Gore, u oblasti koja je, prema njihovim tvrdnjama, oduzeta Kosovu u procesu razgraničenja.

2024 © - Vesti online