Utorak 28.06.2016.
16:20
Srna

"Vojska ostvarila najvažniji cilj - odbranila narod i Srpsku"

Srna
Srpska ima snage da opstane: Milorad Dodik

Prisustvujući obeležavanju krsne slave Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH na Ozrenu, Dodik je istakao da je važno da se srpski narod okupi oko vidovdanske tradicije i vrednosti koje baštini Vojska Republike Srpske.

- Okupljanje povodom Vidovdana i krsne slave naše vojske ima poseban značaj za nas Srbe, s obzirom na to da znamo da je Vojska Republike Srpske (VRS) učinila odlučujući korak da odbrani svoj narod, a kasnije i da se odbrani konstituisana Republika Srpska koja je stvorena političkom voljom njenog naroda - istakao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je u to vreme, kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, učestvovao u donošenju svih važnih odluka za Republiku, posebno odluke o njenom konstituisanju i odluke o formiranju VRS 12. maja.

- To je bio siguran znak da ćemo odbraniti sve ono što jeste srpski narod i što jeste Republika Srpska. Sećanje na tu veliku ulogu VRS se ne gubi, posebno na Vidovdan koji je od istorijskog značaja za nas Srbe - poručio je predsjednik Srpske.

On je poručio da je VRS ostvarila svoj osnovni cilj i zadatak, a to je odbrana srpskog naroda i Republike Srpske.

Dodik je podsetio da je Vojska Srpske nastala kao zakonska i politička volja srpskog naroda.

- Komandant VRS Ratko Mladić je uspešno komandovao vojskom i VRS je ostvarila svoj osnovni cilj i zadatak, a to je odbrana srpskog naroda i Srpske, koja je formirana ranije donesenom odlukom Narodne skupštine - istakao je Dodik.

On je izrazio zahvalnost Trećem pešadijskom puku Oružanih snaga BiH, koji baštini tekovine Vojske Republike Srpske.

- Želim da zahvalim našim ljudima koji su deo strukture Oružanih snaga BiH, ali naše ambicije su daleko veće, mi želimo što jaču i što samostalniju Srpsku i u tom pogledu mislimo da jedino srpski narod može da bude garant svoje bezbednosti - naglasio je Dodik.

2024 © - Vesti online