Ponedeljak 27.06.2016.
11:33
Tanjug, mozzartsport.com

Kopa Amerika: Titula Čileu, Mesi završio karijeru!

Reuters
Reprezentacija Čilea na pobedničkom postolju

Argentina je poražena u finalu Kopa Amerika od Čilea na penale sa 4:2, a pošto nije bilo golova posle 120 minuta. Tako su Čileanci, u 45. izdanju ovog takmičenja, odbranili titulu koju su osvojili na domaćem terenu prošle godine.

U finalu, odigranom na Met lajf stadionu u Nju Džersiju, u junaka je izrastao golman Barselone Klaudio Bravo. U poslednoj seriji je zaustavio udarac Lukasa Bilje sa penala i tako omogućio Fransisku Silvi da bude poslednji izvođač. Na početku penal serije neprecizni su bili Arturo Vidal sa jedne i Lionel Mesi sa druge strane.

A, onda, po završetku finala, usledio je novi šok za Argentince, pošto je njihova najveća zvezda objavila povlačenje iz nacionalnog tima u 29. godini.

Reuters
Lionel Mesi tokom penal serije protiv Čilea

- Odluku sam već doneo i to je to. Mnogo sam se umorio i trenutno se tako osećam. Veoma sam tužan posle novog poraza. Razmišljao sam u svlačionici i doneo odluku da je kraj. Igrao sam četiri finala i nije ovo za mene. Pokušao sam da budem šampion sa Argentinom, ali nisam uspeo - rekao je Mesi posle 133 utakmice i rekordnih 55 golova za Argentinu.

Njegov saigrač Serhio Aguero je istakao da još nekoliko igrača razmišlja da se povuče, ali nije bio konkretan.

- Postoji još nekoliko igrača koji razmatraju da li da nastave da igraju za reprezentaciju. Ovo je najgora svlačionica čiji sam deo. Osećaj je gori nego posle poraza od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu - naglasio je Aguero.

2024 © - Vesti online