Petak 04.06.2010.
14:29
Vestionline

Mihajlović: Fiorentina će igrati u LŠ

Mihajlović je danas predstavljen kao novi trener kluba iz Firence. Srpski trener je na klupi "ljubičastih" zamenio Ćezarea Prandelija, koji je podneo ostavku pošto će posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi da preuzme reprezentaciju Italije.

"Hvala rukovodstvu Katanije, koje mi je omogućilo da nastavim dalje. Hvala i Fiorentini, koja mi je ukazala poverenje. Ovo je velika čast za mene i znam šta me čeka. Izgubili ste sjajnog trenera Prandelija, koji će preuzeti Italiju, a ja ću pokušati da vodim ekipu istim putem. Naš cilj je da se vratimo u Ligu šampiona. Uveren sam da ćemo uspeti, jer ovaj tim ima kvalitet i znanje", rekao je Mihajlović.

Srpski stručnjak je istakao da njegova ekipa uvek ide na pobedu.

"Skoro sam završio igračku karijeru i zato lakše razumem igrače. Uvek igram na pobedu i tako će biti i ovde. Želim da se zabavljamo i da zadivimo publiku. Hoću da napadamo, da igramo 4-3-3", rekao je novi trener Fiorentine.

Mihajlović (41) je igrao za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio, a karijeru je završio 2006. godine u Interu. On je dve godine bio pomoćni trener Robertu Manćiniju u Interu, a potom je samostalno vodio Bolonju i Kataniju. Srpski trener je prošle sezone sa Katanijom osvojio 13. mesto u Seriji A.

Fiorentina je sezonu završila tek na 11. mestu u italijanskom šampionatu.

2024 © - Vesti online