Nedelja 26.06.2016.
10:50
Vestionline

Niko nije verovao da Beker može da pomogne Novaku, ali...

M. Todorović
Nemačka disciplina i srpski talenat: Boris Beker i Novak Đoković

Na početku saradnje nije sve izgledalo bajno kao sada, mnogo su vrteli glavom, ali je sada jasno da su Novak Đoković i Boris Beker idealna kombinacija. Od kada sarađuje sa Nemcem, Srbin je osvojio 24 titula, od toga 6 na Grend slem turnirima.

- Nisam ja bitan. Veoma sam jasan u vezi s tim. Ja volim da pričam, bio samo novinar posle teniske karijere na televiziji, ali Novak je taj koji je važan. Njegovo je vreme da zasija - rekao je Beker za "Njujork Tajms".

Procenat pobeda i poraza našeg asa od 91,7 (187/17) od kada sarađuje sa Nemcem je impresivan.

- Mislim da sam mnogo bolji trener sada u 48. godini nego kada sam imao 38 jer sam tada i dalje ja bio u centru pažnje. Sada, kada su mi deca starija, sazreo sam malo i ja u svemu. Mislim da mi je to dalo prednost u radu sa Novakom. Moj nastariji sin ima 23 godine, a Novaku je 29, nije to mnogo velika razlika - kaže Beker.

On kaže da često u svlačionici pričaju na nemačkom jeziku.

- Mnogo pomaže to što ga interesuju i druge stvari osim tenisa. Politika, ekonomija, različiti sportovi, nikad nije dosadno. Retko kada ponavljamo neku temu. Pomaže mnogo što govori mnogo jezika. Kada razgovaraš sa nekim drugim igračem posle 10-15 minuta shvatiš da je to dugo. Ali kada pričaš s njim nema kraja. On je širokog shvatanja, želi da uči, bude bolji, mislim da se hranimo jedan drugim na taj način - istakao je najmlađi šampion Vimbldona.

2024 © - Vesti online