Subota 25.06.2016.
15:10
Vestionline

Očitao Vučiću: Najvažniji su sloboda i nezavisnost!

Instagram
Počasni gost: Hose Muhika sa Kusturicom

Vučić je izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvek umela i da će umeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.  

Oni su razgovarali o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i ekonomskih, za koje postoje velike mogućnosti. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno posle odluke o izlasku Velike Britanije iz EU. 

Kod Vučića zajedno s Muhikom bio je i proslavljeni režiser Emir Kusturica. Muhika će, kao počasni gost iz Urugvaja, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Kusturicom, u ponedeljak, 27. juna, svečano otvoriti Sajam knjiga u Andrićgradu.

Muhika je tokom svog mandata stekao nadimak "najsiromašniji predsednik na svetu" jer je živeo sasvim običnim životom i vozio se starom "bubom".

Ipak, Muhika nije voleo da ga nazivaju siromašnim.

- Siromašnima smatram one kojima treba mnogo, jer oni nikada nisu zadovoljni. Štedljiv sam i malih prohteva, ali nisam siromašan. Živim samo s onim što mi treba i nisam vezan za materijalne stvari, pa tako imam više vremena da se bavim onim što volim. Prema mom mišljenju, sloboda znači imati vremena za život - kazao je on.

U svom mandatu Muhika je legalizovao istopolne brakove, marihuanu i abortus, a sa mesta predsednika je otišao sa 65 posto podrške naroda Urugvaja.

2024 © - Vesti online